abonnementen vergelijken

Beste Autoverzekering Studenten

Beste autoverzekering voor studenten

Heb je als student een auto? Dan ben je wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Het is logisch dat je hier niet te veel voor wilt betalen. Als student heb je immers al genoeg kosten. Hoe vind je nu de goedkoopste en beste autoverzekering voor studenten?

Een autoverzekering voor studenten is vaak een flinke kostenpost, vooral als je nog geen 25 jaar bent. Jongeren tot 25 jaar betalen namelijk een hogere premie, omdat jonge bestuurders vaker ongelukken veroorzaken dan oudere, meer ervaren bestuurders. De verzekeraars bieden vaak speciale autoverzekeringen voor studenten aan. Hiermee bespaar je jaarlijks een flink bedrag.

Autoverzekeringen met elkaar vergelijken

Je bespaart al snel honderden euro’s door hier de verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Vergelijk niet alleen de prijzen, maar ook de mogelijkheden en de voorwaarden. Je komt dan niet alleen te weten wat je maandelijkse premie is, maar bijvoorbeeld ook welke hulp je krijgt bij een aanrijding of welk bedrag de verzekeraar uitkeert als je auto kapot is. Door de verzekeringen nauwkeurig te vergelijken, vind je al snel de voordeligste en beste autoverzekering voor studenten.

Drie soorten autoverzekeringen

Er zijn drie soorten autoverzekeringen. Dit zijn de WA-verzekering, de beperkt casco verzekering en de allrisk autoverzekering. Welk type verzekering past nu bij jouw auto?

WA-autoverzekering

Als student met een auto is het verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. Deze basisverzekering dekt de schade die je met jouw auto aan een andere auto hebt toegebracht. Een WA-verzekering is de beste keus voor een auto die ouder is dan 8 jaar en een lage restwaarde heeft.

WA beperkt casco autoverzekering

Is je auto 4 tot 8 jaar oud? Dan is een WA beperkt casco verzekering een goede keus. Dit is een uitgebreidere WA-verzekering, waarmee je tegen meer risico’s bent verzekerd. Deze dekt ook de schade die door brand, diefstal of storm is veroorzaakt.

Allrisk autoverzekering

Een duurdere, nieuwe auto verzeker je het beste met een allrisk autoverzekering. Hiermee ben je haast tegen alle risico’s verzekerd.

Autoverzekeringen vergelijken?

Wil je de verschillende autoverzekeringen vergelijken? Vul hier dan een aantal gegevens in over jezelf, het aantal schadevrije jaren en het kenteken van je auto. Geef aan of je op zoek bent naar een WA-, beperkt casco - of een allrisk autoverzekering. Vervolgens krijg je een overzicht van de beste autoverzekeringen voor studenten. Vergelijk deze met elkaar en vind al snel de autoverzekering die het beste bij je auto past.
© Beste-autoverzekering.nl. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Sitemap | Contact